Slepé střevo nebo zánět vaječníku?

Dobrý den, už delší dobu (od Dubna) mám bolesti v pr. podbříšku. V Březnu jsem prodělala Mononukléozu a od té doby nejsem (necítím se) 100% v pořádku. Na gynekologii jsem byla od Března asi 5x zjištěny varixy na lv. str. dělohy, 2x léčena na poš. zánět a v červnu cysta na pr. vaječníku 45mm. Při posledním UZ na gynekologii (min. čtvrtek) už bez cysty. V podbříšku, ale stále občas cítím tlak někdy píchání při rychlé chůzy nebo při běhu je bolest opravdu intenzivní takže musím přestat. Parak. lékařka kvůli nevolnostem a pobolívání pod žebry me poslala na sono ze sona jsem byla poslána na CT jater a pobřišnice. Kvůli nehomogenímu pr. jater. laloku. CT v červnu v pořádku, jaterní testy také v pořádku. Momentálně cítím pořád ten pr. podbříšek (až pod kalhotkami u stydké kosti). Na gyn. lékař tvrdí že, se může jednat o chron. zánět sl. střeva, příp, při jeho vyloučení endometriozu nebo strůsty. Už 3x jsem byla na chir. ambulanci jednou mi bylo řečeno že to slepák není, potom, že se může jednat o chronický a naposledy, že nic jako ch. z. sl. střeva není. UZ sl. střava ani krev testy mi ,ale nikdo nedělal. Momentálně mám už 6 den. průjem v pátek s trochou kreve ve stolici (na pohotovosti mě poslali domu at si zajdu v po k e své lékařce že NPB to není) ke které dnes zajdu, ale už jsem z toho běhání po lékařích unavená a začínám si připadat, jak blázen. K tomu všemu jsem začala špinit mimo menz. + po styku s manželim i trochu krve styk byl bolestiví, ale to se nám občas kvůli těˇm varixům stává. Beru teprv druhé balení nové antik. tak předpokládám, že je to z toho pač zánět vaječníku by snad lékař na UZ viděl. Moc vás prosím o radu a názor co by mi mohlo být a zda se dá uplně vyloučit či potvrdit ch. sl. střevo UZ a krevními testy? Už nevím, jak dál postupovat nebo kam ještě zajít a nerada bych, aby se něco podcenilo. Do Března let. roku jsem byla zcela zdravá občas chřipka, nachlazení nebo angína jinak nic. Mockrát děkuji za odpověď. J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den- naprosto chápu Váš pocit nejistoty. Věřte, že lékaři nejednají "schválně" tak, aby Vás mátli- bolesti v podbříšku jsou velmi často předmětem opakovaného posuzování odborníky z chirurgie, urologie, gynekologie a rehabilitace. Každopádně nyní se Vaše situace modifikovala, nezbývá, než dojít na kontrolu- musí Vás znovu vidět chirurg a gynekolog... Diagnosa chronického zánětu slepého střeva je kontroverzní téma /podobně jako chronický zánět mandlí../- někdy krevní testy ani ultrazvuk neslouží k posouzení, provádí se např.kontrastní rtg vyšetření-appendikografie..ale o indikace rozhoduje ošetřující chirurg, rozhoduje Váš klinický nález.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
milackove | Od: jitkaj | 26.1.2017 11:11
dobry den mam bolesti v podbřišku mAM I VETŠI VYTOKY NEŽ OBVIKLE MAM ZAJIT K LEKAŘI
reagovat
re:milackove | Od: uLékaře.cz | 26.1.2017 15:43
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím
Vás,
abyste dotaz zkopírovala a
vložila přímo do poradny na
těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: