Snaha o početí

Dobrý den, rok a půl se snažíme o početí. Přítel spatný spermiogram ( špatná morfologie spermií) a u mě zjištěna genetická vada vaječníků. Mám za sebou tři neúspěšná IUI a jedno IVF. Podstoupila jsem 3 horm.léčby vzhledem je snížené funkci vaječníků ( vytvoří se mi jen cca 2 - 3 folikuly i přes horml.léčbu). Od poloviny září jsem na doporučení lékaře v pracovní neschopnosti. Doporučujem mi klidový režim ( má práce je stresová a denně dojíždím 1,5 hodiny tam a to samé zpět). Nyní jsem po IUI a poté bude následovat další horm.léčba ( již 4.tá). Aby se vytvořil dostatečný počet folikulů pro odsátí a další IVF. Můj dotaz zní, zda čtyři horm.léčby takto za sebou jsou v pořádku. A zda i když by se případně po IUI podařilo otěhotnět, bude se těhotenství automaticky považovat za rizikové, když mám za sebou neúspěšná IUI a IVF. Začínám už tak trochu pociťovat zoufalost, protože si od srpna neustále píchám nějaké injekce, Xkrát týdně navštěvuji gynekologa a zatím jen samý neúspěch. Děkuji. Renata

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Renato, čtyři stimulace opakovaně za sebou nedoporučuji. Při slabé odpovědi je možné jednou stimulaci zopakovat, ale pak doporučuji 3 měsíce. Zajímalo by mne, kolik máte let a jakou genetickou poruchu vaječníku Vám našli? prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: