Snaha o těhotenství s hraniční hodnotou tsh

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na Váš názor. Snažíme se o těhotenství 15 měsíců. Před 3 měsíci mi bylo uděláno hormonální vyšetření, kde bylo zjištěno TSH-4.32, fT4-15.7, aPTO-neg. Endokrinolog zatím žádnou léčbu nezahájil, ale dočetla jsem se, že pro početí je třeba mít hormon TSH mezi 2.5-3.5. Gynekolog zatím nasadil Utrogestan pro upravení cyklu. Děkuji za odpověď. Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hodnoty jsou úplně v pořádku, léčba není nutná. Utrogestan je dobrá volba, vyšetřete spermiogram partnera a dále běžte za Vaším gynekologem nebo do centra, kde se zabývají reprodukční medicínou. Třeba bude jen třeba pošťouchnout a zadaří se samo:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: