Snížená funkce štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, při prvním screeningu ve 12.týdnu těhotenství jsem měla výsledky u štítné žlázy fT4 12,23(tedy v normě), ale TSH 6,8975. Bylo mi řečeno,že je to jen mírně zvýšené a nasadili mi Letrox 50mg 1-0-0,5x týdně a další vyšetření. Mohl by mít tento problém vliv na dítě ještě než jsem lék začala užívat??Děkuji za odpověď. Tereza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste úspěšně překlenula první trimestr, žádný vážnější vliv na plod by tyto hodnoty mít neměly. Každopádně doporučuji pečlivě pokračovat v užívání Letroxu po zbytek těhotenství, jelikož bez léčby mohou poruchy funcke štítné žlázy vyvolat řadu komplikací v těhotenství. Moc držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: