Špatná funkce svěrače?

Dobrý den, poslední rok se mi stává, že si musím několikrát za den použít toaletní papír na utření řitního otvoru a i když to pokaždé udělám důkladně, stejně nebývá za nějaký čas čistý. Mám obavy, abych nebyl cítit, proto to dělám několikrát za den i když si zatím nikdo nestěžoval. Včera se mi dokonce stalo, že při velmi drobném úniku trávících plynů došlo i k úniku trochy fekálií a musel jsem rychle najít WC, abych se utřel a neměl jsem znečištěné spodní prádlo. Následně jsem byl na záchodě a měl jsem normální stolici (neměl jsem problém. Stalo se mi to poprvé, ale přimělo mě to napsat tento dotaz. Myslíte, že tyto drobné obtíže jsou důvodem k návštěvě lékaře? Je nepříjemné se na takové věci ptát, ale mám obavy, aby se to nehoršilo. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučila bych vám určitě navštívit lékaře. Nejvhodnější by bylo zajít nejprve k obvodnímu lékaři, ať si vás vyšetří a zváží další postup. S pozdravem

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: