Špatný krevní obraz

Dobrý den, nedávno jsem byl nemocný (teplota, kašel, rýma), když jsem došel k doktorovi tak mně brali krev. Další den, když sem volal na výsledky mi bylo žjištěno zvýšený počet leukocytů (vše ostatní v pořádku), + pokud si dobře vzpomínám, doktor říkal, že to zatím je jen v krvi a není to na jatrech (tím bych se měl vyhnout mononukleoze). Doktor mi doporučil 3 týdny bez fyz. namahy (aktivně posiluji, 3-5x tydně). Kdyz sem zacal po výše zmíněné době zase čvičit, stává se, ze jsem někdy přes den unavený a mám lehce zvýšenou teplotu (36,9-37,3)...Chtěl bych se zeptat, čím by to mohlo byt, popř. co by mohlo pomoci? popř. co by mohlo byt příčinou toho + jestli by to nemohlo byt zánět (kaz) v zubu, který mi našli u zubařky (zub nebyl ošetřen) Díky za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milý Davide, subfebrilní teploty bývají po infekčním onemocnění někdy přetrvávajícím steskem, podobně jako obtěžující suchý kašel. K významu příznaků by se měl vyjádřit lékař po řádném vyšetření- pokud se nenajde jasná příčina, postačí někdy "dát organismu čas"- v období rekonvalescence by ale bylo vhodné omezit fysickou zátěž..Zánětlivé postižení stomatologického původu může mít samozřejmě dopad na celkový stav.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Tetování a piercing: „rány“ vyžadující specifickou péči
Růstové grafy ukážou
Články: Růstové grafy ukážou "budoucnost"
Růst a jeho sledování patří...
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Imunologické vyšetrení
Články: Imunologické vyšetrení
Imunologické vyšetření se...
Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Články: Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Vědci totiž došli k názoru...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: