Stafylokok v krku

Dobrý den, dlouho mě trápilo neustále vykašlávání hlenů, původně jsem si myslela, že je to nachlazení z jara (cca duben). Poté jsem ale zašla k doktorovi, který mě po stěrech v krku řekl, že mám stafylokoka. Nasadil mi antibiotika, které bohužel nezabraly. Šla jsem tedy k doktorovi znovu, dostala jsem antibiotika nové (byla to pouze 1 tabletka) a Sinecod sirup na vykašlávání. Bohužel ani to se nezlepšilo a neustále vykašlávám průhledné hleny. Byla jsem i u moře, ale problémy neustále přetrvávají a snažím se posílit si imunitu pastilkami a čajem z rakytníku, beru Spectrum vitamíny na posílení a vše bez výsledku. Na hrudníku mě nebolí, ani v krku. Jediný problém je právě to neustálé vykašlávání, což je velmi nepříjemné. A je možné, na tuto nemoc působí i prostředí v Ostravě? (jsem tam již pátým rokem na škole). Můžete mi doporučit nějakou další léčbu? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Jistě by bylo moudré znovu konsultovat stav s ošetřujícím praktickým lékařem. Další vyšetření potom společně naplánujete- klinická imunologie a alergologie, ORL a plicní vyšetření, gastroenterologické vyšetření. Není doporučeno užívat delší čas léky ze skupiny tzv. mukolytik /výjimkou je erdostein/, které mohou vést paradoxně k udržování nadměrné hlenotvorby.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Články: Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Pásový opar je virové...
Cirhóza jater
Články: Cirhóza jater
Cirhóza, lidově ztvrdnutí...
Artróza versus artritida
Články: Artróza versus artritida
Pacienti s bolestmi kloubů...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: