Zlatý stafylokok v krku, zvýšené aslo

Dobrý den, zvětšovaly se mi uzlinky na krku, tak jsem podstoupila vyšetření, při kterých mi byl zjištěn zlatý stafylokok v krku a zvýšená hodnota aslo 520, krevní obraz, crp i sedimentace v pořádku. Ještě se cítím poslední dva měsíce hodně unavená, pobolívají mě kolena, občas jako by mi rychleji bušilo srdce. Bylo mi doporučeno vyndání krčních mandlí, ale já si někde přečetla, že krční mandle slouží jako lapače prvotních viróz a tak jsi tím vyndáním nejsem tak jistá. Co byste mi doporučili? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý dn, pokud jsou krční mandle dlouhodobě změněné infekcí, pak vám jejich odstranění může prospět, pokud jste bez obtíží, zvažte si rizika operace a přínos. Jen ošetřující lékař zná všechny podrobnosti a může určit "jak moc" je operace nutná. Odolnost proti virozám je složitější záležitost a nelze říci, že odstranění krčních mandlí vám zhorší odolnost. Vždy se uplatňuje více vlivů.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x