Štípání v žilách (2.)

Dobrý den, reaguji na vaši odpověď zde: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/stipani-v-zilach-48615 Na kožním jsem právě byl, ale tam říkali že není co vyšetřovat. Ono nejvíce to štípe na nohou a v tříslech a v těhlech místech je pokožka také neobvykle horká. Na nohách mi pak kolem těch žil trochu prořídlo ochlupení, ale nijak zvlášť, takže doktorovi se to zdá normální. Pak mi také na obou kotnících a na předloktích začaly vylézat na povrch takové pavučiny tenkých fialových žil, ale to je prý podlé mého PL také normální, i když ještě před několika měsíci jsem je tam neměl. Komprese asi nepřipadá v úvahu, protože jak říkám, štípe to po celém těle (i když nejvíc tedy od třísel po kolena). V lékárně mi dali aescin, to trochu pomáhá, ale jen opravdu minimálně. Nicméně na křečové žíly to nevypadá, jelikož žádné ztluštěné nebo napuchlé žíly vidět nejsou. Navíc při chůzi se to štípání zlepšuje a při křečových žilách by se to nejspíš zhoršovalo, nebo ne? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

V takovém případě doporučuji vyšetření odborníkem na cévní systém, tj. angiologem. Ztráta ochlupení by mohla svědčit pro postižení tepen, pak by ale byly končetiny spíše chladné. Na dálku bez znalosti dalších údajů o Vás Vám více bohužel poradit neumím. Pokud nepomůže angiolog, ješfě bych zkusil zapojit neurologa, mohlo by jít například o polyneuropatii - nejde však o nemoc jinak zdravých lidí.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: