Štítná žláza

Dobrý den, moje dcera má 5 měsíčního syna. Od počátku těhotenství ji našli něco v krvi a po celou dobu těhotenství musela brát léky na ředění krve(poslední měsíc si píchala injekce). Nyní byla na kontrole na hematologii a krev nemá stále v pořádku, doporučili jí návštěvu na endokrinologii.Zde ji poslali na ultrazvuk a k paní doktorce jde až v půlce dubna. Prosím a vysvětlení diagnozy a zda nebude mít problém, pokud bude chtít po čase druhé dítě. V příloze posílám lékařské zprávy z hematologie a ultrazvuku. Děkuji Kupová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velice se omlouvám, ale mohu vám jen napsat, co lze "vyčíst" ze sonografického nálezu, ale jednoznačnou diagnozu vám nesdělím. Podle sono nálezu by se mohlo jednat o autoimunitní zánět ve štítné žláze - tedy stav, kdy si tělo tvoří protilátky proti vlastním orgánu a snaží se ho, zjednodušeně řečeno, zničit. Při správné léčbě, pokud bude třeba, problémy s graviditou nebudou.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: