Štítná žláza

Dobrý den,prosím Vás o radu.Již dva roky bojuji se zvětšováním štítné žlázy( myslím si to,z toho,co sem vyčetla na nettu).Příkladem po sportovní zátěži,ale i během dne.Mám též velmi časté bušení srdce a "obrovské"množství vypadávání vlasů.Občas na sobě cítím,že mám změny nálad a co je velmi nepříjemné,mám stále pocit,že polykám přes knedlu v krku.Byla jsem u svého obvodního lékaře a po odběru krve mi řekl,že jedny testy jsou špatné a druhé vypadají dobře,ale zapomněl nabrat šz.Po konzultaci problémů mi doporučil si koupit hořčík a užívat i 10 tabletek denně,že mi to nic špatného neudělá.Vzhledem k tomu,že jich beru tolik už měsíc(což se mi příčí),zlepšení nikde nepociťuji.Lékař nechce o jiném vyšetření slyšet s tím,že mám přijít za dva roky na novou zdr.prohlídku a uvidíme,jak hořčík zabral.Jsem z toho výroku hodně špatná a ráda bych své problémy skonzultovala s odborným lékařem(kou).Prosím Vás o radu,mohu se sama obrátit na odborníka? Pojedu kamkoliv,jen aby mi někdo pomohl. Můj lékař je výborný,ale patrně má moc práce& pacientů. Děkuji za radu,vážně je mi z toho do breku. Krásné Vánoční svátky přeji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na odborníka se můžete obrátit i bez doporučení. Bylo by třeba udělat vyšetření na funkci štítné žlázy, jejíž porucha by mohla být příčinou vašich obtíží. Rozhodně takové dávky hořčíku, které vám váš lékař doporučil, dlouhodobě nejsou vůbec vhodné-spíše by vám mohly uškodit. Pokud vám váš lékař odmítá vyšetřit štítnou žlázu, asi nebude tak dobrý, jak píšete a možná by bylo lepší hledat jiného praktika.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: