Stitna zlaza zvysena tt4

Dobry den, byl jsem dnes na doporuceni lecitele si nechat udelat testy na stitnou zlazu a vyslo me vse v norme, az na TT4 tyroxin celkovy, ten vysel 207 , mam ted nekolik zdravotnich problemu a nevim,zda tato hodnota by za nektere nemohla (mam velky ubytek vahy, problemy s psychikou, zarudle oci, nespavost), leci me zatim jen na zaludecni kylu a na psychiku trittico na spani a ted citalec na uklidneni/deprese .... A jeste prosim dotaz, jak moc vadi, pokud jsem 2 hodiny pred odberem krve jedl kukuricny extruhak se syrem (zapomnel jsem ze jdu na krev), u tohoto hormonu by to podle toho, co jsem vycetl, nemelo mit zadny vliv.. Dekuji moc za odpoved, VK

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pro stanovení diagnozy poruchy funkce štítné žlázy je určující zejména hodnota freeT4 a TSH. Hodnota celkového thyroxinu může být ovlivněna řadou faktorů a většinou se již příliš v diagnostice nevyužívá. Zkuste mi napsat hodnoty ostatních stanovených parametrů. Na základě toho spíše posoudím, zda vaše obtíže mohou pramenit z poruchy funkce štítné žlázy. Hezký večer.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: