Stitna zlaza nebo problem z cukrem pribirani na vaze

Dobry den, mam problem lecim se na stitnou zlazu snizenou funkci 9 let, beru levothyroxin 200mcg, pred 3 mesici jsem zacala pribirat na vaze bezduvodne, cvicim kazdy den 60 min behani. mam 56-57 kg pred necelymi 3 mesici 51 kg Taky se mi stava ze se obcas probudim uprostred noci a toci se mi hlava, nekdy i pres den. mam vysledky testu TSH 0.006 normal 0.450-4.500 T4 free 2.2 normal 0.82 - 1.77 T3 free 2.5 norma 2.0 - 4.4 Reverse T3 51.9 norma 13.5 - 34.2 ORALNI GLUKOZOVY TEST 2 hodiny Glucose fasting 87 mg/dl norma 65-99 po 75 g glukozovy drink glucose 1/2 hr 151 mg/dl norma 65-199 glucose 1 hr 159 norma 65-199 glucose 1,5 hr 93 mg/dl norma 65- 199 glucose 2 hr 81 norma 65-199 Inzulin na lacno 3.7 uIU// ml norma 2.6 - 24.9 Proc pribiram na vaze, podotykam, ze nezvysuji kalorie.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se jednat např. o hormonální změny vzhledem k věku a k rodinné dispozici. Též se se stejným steskem shledávám v ordinaci u pacientek na substituční léčbě pro hypofunkci štítné žlázy, a to navzdory plné kompenzaci onemocnění.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: