Stitna zlaza vs. laser

Dobry den. Asi tri roky se lecim se snizenou funkci stitne zlazy. Za uplynuly rok jsem tez mela zvysenou hodnotu parathormonu. Kvuli akne chodim na laserovou terapii. Mohu v tom pokracovat nebo je to vzhledem k memu onemocneni stitne zlazy nebezpecne. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Barboro, kontraindikace použití laseru by vám měl sdělit ten, kdo jej používá a tedy by o této metodě měl mít všechny dostupné informace. Já vám mohu pouze reprodukovat informaci, kterou jsem si přečetla jinde na internetu, a totiž, že by se laser neměl používat v těsné blízkosti štítné žláze. Co ale znamená těsná blízkost, to jsem se již nedočetla. Předpokládám ale, že pokud jej používáte v oblasti obličeje, neměl by to snad být problém. Jestli jste měla zvýšenou hladinu PTH, může to být známkou nedostatku vitamínu D. Hezkou neděli.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: