Strach z hiv

Dobry den, asi jsem precitlivela a uzkostliva, ale pro svuj klid bych se Vas rada zeptala ...hrozne se bojim nakazy virem HIV. I pres to, ze nemam zadne priznaky, ani jsem u sebe nikdy nepozorovala cokoliv, co by se dle priznaku melo i jen podobat teto nakaze, stale me to velmi tizi a o to vic ted, kdyz jsem si nahmatala zvetsenou uzlinu v levem trisle - neboli a je jen lehce vetsi, nez ta v pravem trisle. Mam nyni novy vztah (3 mesice) s muzem, ktery je pravidelnym darcem krve, takze predpokladam, ze u nej nehrozi, ze by me mohl nakazit. Za dobu, co jsme spolu se ani u me ani u nej neobjevily zadne priznaky, ktere by mohly symbolizovat tuto nakazu. Asi mam jen prehnany strach. Dekuji za odpoved. Hezky den

Odpověď odborníka:

Opravdu se nemusíte obávat, přechodně zvětšené uzliny jsou běžné, pokud je váš partner dárcem krve, musí být zcela zdráv.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: