Stres

Prosim vas potrebovala by som poradit. som studentkou na vysokej skole a minuly rok som brala antikoncepciu ktora mi sposobovala vazne psychicke problemy. Bola som kvoli nej v stalom strese az tak ze som nemohla jedavat ani spavat bolo mi stale fyzicky zle. Niekolko mesiacov som nemohla prist na to z coho to je ale ked som ju vysadila tak moj stav sa do 2 tyzdnov zlepsil. trvalo este niekolko mesiacov kym som sa toho stresu zbavila ale na 90 % sa mi to podarilo. Lenze teraz ( asi pol roka na to) sa uz moj stav zase zhorsuje. Zas som nervozna niekolko tyzdnov byva mi zle ale ten stres neviem zastavit uz je akoby sucast mna! Od mojej doktorky mam prrdpisany lexaurin a ten si dam len raz za cas ked uz mam pocit ze nevladzem a som uplne roztrasena. Prosim vas myslite si ze tieto problemy mozu mat suvis s obdobim pri antikoncepcii? a mala byt som ist za psychiatrom a predpisat si lieky nastalo? lebo z toho zacinam byt unavena neviem si poradit ked s tym musim bojovat kazdy jeden den. Dokaze mi pomoct psycholog? Za odpoved velmi pekne dakujem :)

Odpověď odborníka:

Milá paní Michaelko, rozhodně se vydejte za lékařem a požádejte o předepsání antidepresív, Lexaurin není vhodným prostředkem k ošetření déletrvající úzkosti.
Psycholog Vám dokáže nabídnout různé psychoterapeutické cesty k posílení psychiky, péči lze s aplikací léků dobře kombinovat.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: