Streptokova infekce mocovych cest?

Dobry den, chtel jsem se zeptat- na podzim minuleho roku jsem mel problem s palenim/svedenim na konci mocove trubice (jako by na spicce penisu). Byl jsem opakovane na vysetreni na urologii. Pani doktorka nasla streptokokovou infekci, ale nic zavaznejsiho (stery- kapavka, chlamydie negativ). Bral jsem asi tyden antibiotika a pote jeste jednou, kdyz pritelkyni na vysetreni streptokoka take nasli (preventivne jsem se prelecil s ni). Pani doktorka me ujistovala, ze tato infekce neni prenosna, ale nevim. Me problemy zacaly v podstate v okamziku, kdy jsem zacal chodit se svou (jiz byvalou) pritelkyni. Po preleceni mi jiz nebyly delany dalsi testy. Od te doby problemy v podstate nemam, nedavno se u me obcas zacalo objevovat ono svedeni, nejvyrazneji asi, kdyz jsem byl trosku nachlazeny. Ale jinak zadne rezani pri moceni, nic dalsiho. Chtel jsem se zeptat- je mozne, ze by u me i po dvojim preleceni antibiotiky pretrvavala streptokokova infekce, nebo se spise jedna o nejakou drobnost? Doporucovala byste mi jit na kontrolni vysetreni (trochu se bojim dalsich antibiotik) a nebo nejprve zkusit neco mene drastickeho? A jaka jsou rizika dlouho nelecene streptokokove infekce? moc dekuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Infekce je hodnocena na základě odběru vzorku a mikrobiologického vyšetření. Zvažuje se aspekt kvality i kvantity. Ve Vašem případě bych rozhodně radila kontrolní dermatovenerologické vyšetření.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: