Střevní potíže

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí střevní potíže - průjem, "pohyby" střeva, teploty, návaly na zvracení, motání hlavy a únava. V létě loňského roku jsem absolvovala vyšetření kolonoskopické i endoskopické, měla jsem zánět tlustého střeva a zvýšenou hypersekreci žaludku. Nyní se léčím s recidivou a příznaky jsou stejné. Dle vyšetření krve jsem měla CRP 40, po nasazení antibiotik kleslo na 22. Vyšetření CT kliček tenkého střeva bylo neprůkazné (vyloučila jsem roztok ještě před vyšetřením). Nyní se v médiích mluví o onemocnění některých pacientů tasemnicí, jelikož lékaři nemůžou najít příčinu problémů, chci se Vás zeptat, zda je možné, že bych jí též měla. Věřím, že by se potvrdila již při kolonoskopii, ale už opravdu nevím, kde může být "chyba" v mém organismu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená paní Kateřino, doporučuji Vám domluvit se v gastroenterologické ambulanci na doplnění endoskopických a histologických vyšetření k potvrzení či vyloučení céliakie a nespecifických střevních zánětů. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: