Struma

Vážený p. doktore , mám dotaz: uvádím z lékařské zprávy : laboratoř: TSH mIU/I-3,17,FT4pmI/I-11,9 ,anti-TPO IU/ml -548, anti-Tgb IU/ml-474, Pravý lalok 25x20x55mm, levý lalok 11x21x42mm,.Nezvětšená štítná žláza má sníženou echogenitu i strukturu,PL vyplněn isoech. uzlem 22x15x33mm, v istmu isoech. uzel 10x6x15mm a v LL isoch uzel 10x8x10x 10mm, všechny uzly s periferní hyperemií,Pohyblivost zachována, perfuze nezvýšená.Bez zvětšených a zmnožených regionálních lymfatických uzlin v okolí.Příštité tělíska nevidím.Re. polynodózní struma ad FNAB z uzel v PL a ev. istmu. Závěr :Nodoznální struma, t.č. eufunkční, zahájená suprese.Lékařka navrhuje operaci.V současné době nemám žádné potíže, je mi 75 let.Byla mě předepsaná medikace Euthyrox 50 a to 1/2 tablety pondělí až pátek, sobota neděle ne.Je prosím operace nutná , nemoc nejde vyléčit pomocí léků ? Hana G.

Odpověď odborníka:

Dobry den, postup Vaše lékařky je spravny. Take to uzly se punktuji-kam Vas odeslala (FNAB/FNAC), zahajila supresnu lečbu, pockate na výsledek FNAB a pak se s ni domluvite, zda ich jenom sledovat nebo operovat - vzhledem k Vašmu věku a celk. Vášmu zdravot. stavu (to posudí ona).

MUDr. Magdaléna Škovranová
MUDr. Magdaléna Škovranová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Endokrinologie - Diabetologie, Praha 22

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: