Svědění kůže

Dobrý den,byla mi diagnostikována cukrovka II. typu, naměřena glykemie na lačno 13,2 a podstatně zvýšené tuky . Jako léčba nasazen siofor 2 x 1 tbl. a dieta. Náhodou jsem se dozvěděl o optimální dietě MUDr. Kwašniewskeho. Začal sem se stravovat podle jeho pokynů, vysadil léky. Dieta je založená na zachování určitého poměru přijatých bílkovin, tuků a cukrů v denní dávce potravy,hodnoty glykemie jsou do 8 mmol... i 1,5 hod po jídle, ostatní laboratorní výsledky krve jsou v normě.Dietu užívám již 2 měsíce, úbytek na váze cca 7 kg bez pocitu hladu, nehlídám si množství přijatých kalorii, pouze se snažím jíst doporučená jídla a zachovat stanovený poměr. Jediné co mě trápí je svědění kůže střídavě po celém těle bez viditelných projevů na kůži.Užívám dithiaden 2 krát denně půl tablety,tato terapie drobet pomáhá ale pokud ji vysadím vše se vrátí do výchozí situace. Dáte mi nějakou radu jak se svědění zbavit? Ještě základní údaje - věk 53, výška 162, nýnější váha 72,5 kg . Děkuji za radu. S pozdravem Martin Michňa

Odpověď odborníka:

Svědění kůže může být jeden z projevů cukrovky, ale i např. tzv. atopie - dispozice k alergickým stavům. Doporučuji návštěvu kožního lékaře či alergologa.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Diabetes II.typu | Od: Novák Petr | 4.7.2010 10:34
Dobrý den pane Michna, byla mi zjištěna cukrovka II. typu, tak jako uvádíte i vy. Dostala se mi do rukou kniha dr. Kwasnewskeho. Mohl byste mě zkontaktovat ?Rád bych získal od Vás pár informací. Díky. Novák
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Články: Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Bakterii Helicobacter...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Články: Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Lymeskou boreliózu je sice...
Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Články: Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Rakovina gynekologické...
Dieta při ulcerózní kolitidě musí být ušitá na míru
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: