Syfilis

Šel jsem na operaci krční páteře a při předoperačním vyšetření mi byl diagnostikován dle krve syfilis jinak jsem neměl žádné příznaky . Po přeléčení jsem na operaci byl a nyní narážím na hrozné chování jak své kožařky tak i lékařů .Chápu že se chrání , ale marně loudím informace .Upřímně nejlépe se ke mne chová lékař z infekčního odd. Dotaz ...je jednoduchý Kožařka napsala :kontrolní sérologie pokles Elisa HIV negativní 9/14 IgM Jinak žloutenka typu C spontánně vyléčena HCV RNA NEGATIVNÍ Chci se zeptat zda mohujít beze strachu , že někoho nakazím k zubaři nebo na operaci karpálních tunelů .Jsem docela zoufalí ale nikdo mi nikde neřekl co a jak kde hlásit .Vše jsem se a to dosti blbě dozvěděl nyní na operaci kotníku ,kde jsem vše podložil i výsledky Mohu si najít dívku ? Mohu jít na operaci karpálů ? Kdy budu moci říci , že jsem čistý ? Musím vše hlásit i u zubaře ? Již 3 roky žiji jako poustevník mám děsné bolesti rukou - karpály .Prosím o brzkou odpověď děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud byla z krve diagnostikována nákaza syfilis, předpokládám, že jste nebo jste byl přeléčen antibiotiky. Po přeléčení antibiotiky již nejste infekční a můžete jít bez obav a nutnosti hlásit prodělanou infekci k jakémukoliv lékaři (zubař, ortoped) a absolvovat jakýkoliv výkon. Samozřejmě si můžete najít i přítelkyni. O infekčnosti se musíte poradit se svým ošetřujícím lékařem, protože nevím, zda léčba probíhá nebo byla již skončena.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: