Syfilis?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li mi je gynekolog (popř. jiný lékař) povinen na vyžádání udělat vyšetření tak, abych měla jistotu, že netrpím žádnou pohlavně přenosnou chorobou, jmenovitě např. chlamýdie, HIV, syfilis, kapavka a další? V případě že ano, bude to 100%? Trpěla jsem často gyn. problémy, když mi byl přítel nevěrný, ale lhal, sváděl to na mě, psychicky se mnou manipuloval. Problémy se zlepšili, co jsme přerušili styk. Po několika měsících jsme ale bohužel měli opět rizikový styk, od té doby mě znovu trápí výtok i se svěděním a přidaly s k němu i bolesti podbřišku, genitálu a špatný pocit při močení. On se o svém zdravotním stavu bavit nechce, vím, že chodil na kožní ( s condylomaty, které jsme oba prodělali), ale už kdysi dávno tvrdil, že je jinak zdravý. Když jsem mu teď říkala o svých problémech, prořekl se, že na kožní stále chodí, několikrát měl předepsány antibiotika, které nikdy nedobral a o svém zdrav. stavu nejspíš nebyl nikdy úplně upřímný. Nechtěl a nechce mi sdělovat konrétní informace v tomto směru. Pouze jsem se dozvěděla, že dostal poukaz na vyšetření od kožní, které mělo vyloučit HIV a syfilis.. Dále vím jen, že tam měl být v září, ale nešel.. To mě šíleně vyděsilo, ale nechtěl už o tom mluvit, říct mi, proč ho tam poslala, jak probíhala ta jeho léčba, prostě nevím skro nic.. Mám strach, že kvůli svojí stupidní nezodpovědnosti teď budu trpět. Co když ty moje problémy v minulosti nebyly jen plíseň, na kterou mě nesčetněkrát léčil gynekolog, ale něco vážnějšího, na co mi nikdy nedělal test. Sice se s ničím neléčím, ale můj zdravotní stav není nejlepší, již delší mám např. v okolí úst vyrážku, kdy se střídají vodnaté pupínky s šupinkami, které se odlupují...taky na rukou mívám kulaté oděrky, jakoby důlky, ale že bych se někde odřela, to necítím...ruce mi také natékají a bolí mě.. stejně tak mám bolesti kolenou, někdy i svalů. Na jak rozsáhlé vyšetření mám nárok? Chtěla bych si být konečně jistá že mě tahle mladická nerozvážnost nebude stát zdraví, zapomenout na to a jít dál. Potřebuji jistotu, jinak mě to psychicky zničí. Moc Vás prosím, poraďte mi, předem děkuji za brzkou odpověď. V úterý chci jít na gynekologii....

Odpověď odborníka:

dobrý den, jistě sdělte svému gynekologovi vše, co jste mi napsala, testy by provést měl už kvůli Vám. Nejen syfilis a HIV, ale i chlamydie.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x