Syfilis?

Dobrý den, píšem vám o probleme ktory u nas nastal. môj otec bol v 10/2013 operovany a pri predoperačnom vyšetreni mu zistili zvyšené protilátky proti syfilis. (serum anti treponema palidum 1:63), nasledne mu robili dalsie testy, vysledky: RPR - negat., TPHA S - negat., S TPHA - negat...v 4/2014 bol na kožnom vysetreni kde test S anti treponema palidum mal vysledok 2,31 - reaktívny. preto sa odber opakoval, nasledne mal vysledky: Westernblot IgG hraničný, o mesiac sa testy opat opakovali : FTA ABS IgG reaktívne, ELISA IgM negat, Westernblot IgG hraničný - prítomne spercif. trepon. protilátky., nasa mama bola na vysetreni s negat vysledkom TPHA, vysledky z opakovaneho odberu ešte nemame. povedali mu že vysledky su hranične a ma nešpecifikovany syfilis. nastupil do nemocnice, podstupil liečbu penicilinom + vyšetrenia : FW 30/50, KO v poriadku,zvýšené pečenove testy + lezia na pečeni(pravdepodobne z časteho poživania alkoholu) virusy hepatitid, HIV, boreliozy negativne, niečo mu zistili v moči, očné vyšetrenie OK, ORL v poriadku, zvýšený cukor v krvi, neurologicke vyšetrenie OK bez poškodenia CNS ani PNS, EEG vyšetrenie-záznam lahko abnormalny, neloziskový, pozadie s dysmodulovanou nepravidelnou beta aktivitou difuzne, bez vybojovej aktivity, bez ložiskovej aktivity. dalej mu robili lumbalnu punkciu a na vysledky z likvoru ešte čakame. Preto by ma zaujímalo čo si o tom myslite, ake stadium syfilisu môže mať? v našej nemocnici to totiž nedokazali zistit. on tvrdi že si je isty že nemal sex s nikym inym počas manželstva, avsak si niesme isty či mu môžme veriť. lekárka nam ešte povedala, že tieto vysledky môžu spôsobovať aj ine ochorenia, tak nevieme čo mame robiť. preto vas chcem velmi poprosiť o vas nazor a vase stanovisko k tymto vysledkom. Dakujem

Odpověď odborníka:

Váš dotaz je velmi komplikovaný, nejlépe bude, když to zkusíte zkonzultovat s dermatovenerologiem či lékařem infekční kliniky nejlépe ve fakultní nemocnici. Anekdoticky či raritně jsou popsány i nesexuální cesty nákazy syfilisem.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina ledvin
Články: Rakovina ledvin
Rakovina ledvin (renální...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Zlepšete zdraví svých kloubů vhodným jídelníčkem
Články: Zlepšete zdraví svých kloubů vhodným jídelníčkem
Artritida je onemocnění...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Výsledky růstového grafu je důležité správně přečíst
Články: Výsledky růstového grafu je důležité správně přečíst
Růstové grafy jsou pomůckou...
Nádorová bolest
Články: Nádorová bolest
Bolesti při nádorových...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Šňupání tabáku je stejně nebezpečné jako jeho kouření
Články: Šňupání tabáku je stejně nebezpečné jako jeho kouření
Tabák. Rostlinka z Nového...
Chřipka a kojení
Články: Chřipka a kojení
Pomalu nastává období, kdy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x