Syfilis

Dobrý den. Po delší přestávce jsem byla obvodní lékařkou poslána na krevní test. Bylo to poté,když jsem si ztěžovala na omdlívání asi jednou ročně po dobu pěti let. Test ukázal podezření na syfilis. To se ve Vinohr. nemocnici potvrdilo a byla jsem jeden měsíc hospitalizována a léčena antibiotiky.Teď mám chodit zhruba každý půlrok na kontrolu. Prý se jedná o zapouzdřený stav po dlouhé době. Můj manžel, ani 13tiletý syn nejsou nakažení. Já mám problém s informacemi, jak to bude dál. Zda je moje nemoc vyléčitelná?Tady u vás píšete,že kromě AIDS jsou pohl. choroby vyléčitelné. Ovšem odpovědi konkrétních lékařů jsou vyhýbavé včetně prognozy. Děkuji za vaše vyjádření.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedna věc je zbavit se bakterií způsobujících syfilis a druhá zbavit se následků infekce. Syfilis ve smyslu bakteriální nákazy Treponemou pallidum je léčitelná, zbavit se jí úplně lze zejména v prvním stadiu, tj.těsně po nakažení se. S měsíci a roky trvání infekce často nastupuje poškození různých tělních orgánů, zejména nervů a mozku, srdce, měkkých tkání nebo kloubů. V tomto stadiu se lze také zbavit Treponem, ale často ne tak snadno a ne tak úspěšně jako v prvním stadiu. V každém případě je léčba nutná, neboť jen tak se může nemoc zvrátit a zastavit. Nakolik se to podaří konkrétně u Vás, to Vám nikdo předem nedokáže říci. Přeji Vám, aby léčba byla trvale úspěšná (nebo´t když Vás po antibiotické kúře pustili domů a máte chodit na kontroly, znamená to, že se podařilo, dle krevních testů, nemoc zaléčit a teď se bude sledovat, zda zůstává zaléčena) a hlavně abyste neměla žádné závažné trvalé následky.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: