Syfilis test

Dobrý den.Před 3 měsíci jsem se léčil u lékaře na syfilidu.Dle lékaře jsem byl positivní několik měsíců /cca 4/.Na těle jsem nezaznamenal klasické projevy nemoci krom několika purpurových flíčků na žaludu.Nákazu jsem odhalil sám,pomocí anonymního testu zakoupeného v lékarně.Dle poučení na obalu daného testu je uvedeno,že se testem vyhledávají protilátky.Má otázka zní: budou tyto protilátky v mém těle i po zaléčení? V případě použití výše uvedeného testu,bude tento průkazný,nebo mi už vždy ukáže positivitu?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Rozhodně nebude průkazný. Na pravidelné kontroly a možná i na "preventivní" podávání antibiotik se musíte připravit, o tom Vás ale lékař mohl - měl - informovat/informoval. Test prostě nebude průkazný, protože u někoho protilátky vymizí - po léčení - nebo i spontánně, možná - a to, ať je infekce vyhubena, nebo není - ale u někoho zůstanou, i když léčení proběhlo úspěšně a vydatně a nikde žádná Treponema nezůstala, v druhém případě se mluv o falešné positivitě testu nebo serologické jizvě. Navíc s v laboratoři stanovuje několik, minimálně dva, druhy protilátek. Vedle toho, NĚKOLIK flíčků na žaludu je hodně netypické pro syfilidu, u ní bývá JEDNA léze, i Váš lékař by měl pátrat dál. Máte testy na chlamydie, kapavku, mykoplasma a ureaplasa? Jak dlouho trvalo léčení? Spíše týdny než dny, nejlépe měsíce než týdny? Byly injekce? A skromné doporučení, o své hlouposti jste někdy přemýšlel? Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Pozor na paracetamol aneb I běžně dostupné léky mohou poškodit játra
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Myslete na svoji štítnou žlázu. Aspoň jeden týden v roce!
Články: Myslete na svoji štítnou žlázu. Aspoň jeden týden v roce!
Když je rozladěný a špatně...
Ženská ejakulace
Články: Ženská ejakulace
Ženskou ejakulaci neboli...
Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Články: Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Exotická jídla na dovolené...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: