Systémové onemocnění

Dobrý den,ráda bych vás požádala o názor a radu.Již 7měsíců jsem v neschopnosti a péči různých lékařů, zatím vše bez jednoznačných výsledků.Vše začalo po totálním vyčerpáním jak fyzickém tak i psychickém z pracovního vytížení.Dle výsledků na úplném začátku zjištěná prodělaná EBviroza, nyní již v klidu, trápí mě stále infekty, opary - na obličeji i na genitáliích, afty, zduřené uzliny na krku, někdy i v tříslech,zhnisané pupínky až boláky,nehojící se, většinou v oblasti obličeje hrudníku,zvýšené teploty, vysoká únavnost, nechutenství - již mám o 6kg méně.Někdy jsem tak vysílená a to i bez nějaké aktivity, že jsem schopná jen ležet, bohužel mám zkušenost, že pokud při takovém vysílení se přeci jenom chci přemoct a alespoň uvařit končí to kolapsem, již 3krát,neustálé infekty dýchacích cest, močových cest.Zcela nejhorší a to co mě nejvíce znepokojuje jsou,ale bolesti kostí, dlouhých - začalo to v nohách, připomínající růstové bolesti, pak se to rozšířilo i do rukou, většinou konce kostí a u kloubů, při infektu i bolest kloubů, pálení, tyto bolesti jsou tak velké, že mě ochromují - zatím jediné co to dokáže trochu utlumit je D-H-C continus prášky.Nyní jsem prodělala zánět v krku, velký otok a zhnisání od té doby bez teplot, naopak od té doby se má teplota pohybuje nejvýše 36, není vyjímkou třesavka, zimnice a teploty od 35,2 - 36,1,bolí mě stále hlava, nikdy jsem na to netrpěla, nespím a když už konečně usnu spím i 14 h bez pocitu odpočinku, stávám jak po narkoze,3 dny před zhnisáním krku bolesti v kostech byly neúnosné, nemohla jsem ani chodit a rozšířilo se to do spodní části žeber a lopatek, také mám stále problémy se žaludkem, pocit plnosti a nechutenství, objevila jsem uzlinky v prsu,které pobolívají a začli mě bolet i třísla a pánev.Vzhledem k tomu jak už to dlouho trvá vím, že nemá cenu rozebírat co to dělá s mou psychikou a však nejen já jsem zpozorněla, když jsem zjistila, že mám problémy s koncentrací, náladovostí,soustředit se a velkýma změnama v náladách. Jsem již zoufalá nikdo neví co s tím, v nemocnici po vyšetření plic, žaludku a scintografii kostí mi řekli, že se může jednat o SLE,ale imulogové to nepotvrdili ani nevyvrátili, revmatolog mi dal zprávu s tím, že se může jednat o systémové onemocnění a nechal vše na imunologa, ten mi předepsal imonor,vektavir - týden,dva lepší pak vše znovu.Já vypozorovala, že při každé infekci, která mě zrovna postihne se bolest kostí opravdu kostí ne kloubů, ty se vždy přidají až při větší infekci, rapidně zhorší a nelze ji moc utlumit.Byl mi zjištěn Stafylococus aureus - v krku,uších, nose,dále pak teké stafylococus dermatis,zvýšená hladina látky na lepek - po 2měsících striktního dodržování bezlepkové diety žádná změna.V minulosti jsem byla léčena na chlamydie plicní, nyní nepotvrzeny. Z posledních výsledků EBV VCA-IgG 6.26, EBNA1 -IgG 7.72, HSV 1,2IgG - 246,5 VZV-IgG - 111,4 gliadin IgG 4,8 celkové T-lymfoc. CD3 3,040 a T-lymfoc. CD4 2,000, celkové IgG 166,000 chol:5,39 ACLA Igm - 69,30 a AECA - IgG pozitivní Z jiných vyšetření nález na ledvině malý angiomyolipom,difůzní jaterní léze,vyšetření srdce kvůli kolapsům bez abnormalit se závěrem smíšený tonus veget. systému. Již nevím co dál a na koho se obrátit sama obvodní lékařka je zoufalá z toho, že si mě každý přehazuje a více méně dává ode mě ruce pryč, zajímalo by mě zda by něčemu, nebo k jiným zjištěním cože mě to tak požírá pomohla lumbální punkce nebo odběr kostní dřeně,ty bolesti začínají být zoufalé a stálé infekty to jen zhoršují a antibiotika a protivirotika vždy zaberou jen na chvíli. Předem Vám moc děkuji za váš čas i odpověď, s pozdravem Petra Ch.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, diagnostika autoimunitních onemocnění , na které je u Vás podezření, není jednoduchá. Jsou určitá kriteria, která pacient musí splnit. Léčba potom spočívá v užívání léků, které tlumí imunitní systém. Vývoj onemocnění se musí sledovat dlouhodobě, někdy opravdu dlouho trvá než se nějaká konkrétní diagnosa najde. Jste sledována u mnoha specialistů, takže opravdu je nutné postup konzultovat s lékaři , kteří Vás znají. Bez řádného klinického vyšetření, anamnézy opravdu nelze stanovit diagnosu. Určitě bych doplnila i psychologické, psychiatrické vyšetření, jelikož dlouhodobý stres, má také vliv na proejvy na somatikcých orgánech.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x