Těhotenství

Jsem 6 tt se syndromem mizejicoho dvojcete. Lekar mi rekl, ze mam za delohou volnou tekutinu. Signalizuje to nejaky problem? Diky K.C.

Odpověď odborníka:

Volná tekutina v peritoneálním prostoru může mít různé příčiny. Od zcela nepodstatných až po nebezpečné. Malé množství volné tekutiny vůbec nevadí a běžně se může vyskytovat. Naopak zvětšující se množství volné tekutiny je potřeba dovyšetřit. Nepředpokládám, že by se ve Vašem případě mohlo jednat o život ohrožující stav, při kterém by docházelo ke krvácení do dutiny děložní. To už by se dávno projevilo. Pokud nemáte bolesti, tak bych se toho dále neobávala. Rovněž syndrom mizejícího dvojčete druhý plod zpravidla nijak neohrožuje. Přeji hodně štěstí, dr. Šimjáková

MUDr. Renata Šimjáková
MUDr. Renata Šimjáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: