Těhotenství

Dobrý den, beru antikoncepci Yasminelle, před týdnem jsem měla nějakou střevní chřipku, ale snažila jsem se vždy vzít náhradní pilulku, když jsem např. zvracela dříve než čtyři hodiny po tom, co jsem si prášek vzala. Pak jsem měla nechráněný styk s přítelem; necelý týden potom se objevilo slabé špinění, ale jen jeden den, teď cítím napětí v prsou, a nějak mě napadlo, jestli je nějaká větší možnost, že bych mohla být těhotná? Nejspíš je to jen problém v mé hlavě, ale radši se zeptám... Moc děkuju za odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Luci! Přečtěte si příbalový leták a řiďte se radami v něm. Určitě se v něm nepíše, že si při průjmu nebo zvracení máte vzít "náhradní pilulku". Uvědomujete si, že v těch pilulkách jsou hormony, které řídí polovinu pochodů, co ve Vašem těle probíhají? Není vhodné takto experimentovat s dávkami! Mimo to, průjem a zvracení samozřejmě narušuje účinnost kontracepce a otěhotnění je tudíž možné. Při pohlavním styku za těchto okolností (nepravidelnosti vstřebávání pilulek v daném cyklu) použijte vždy doplňkovou metodu ochrany před početím /(kondom, spermicid atp). Doporučuji těhotenský test.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: