Těhotenství

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat mám strach nechci aby se mojí holce něco stalo .A chci jí ve všem pomoci.No oč tu jde včera jsme spolu měli pohlavní styk už po několikáté používám kondom, nic se nestalo jen mám strach aby neměla najednou někdy po těhotenském testu který jí vždy rači koupím pro jistotu dítě moc bych si to vyčítal.Vždy si sní o tomhle povídám co kdyby se něco takového stalo aby si kuli tomu nic neudělala a rovnou mi to řekla kdyby jí něco bylo nebo bolelo.Možná jsem moc starostlivej ale rači se na tohle zeptám.Zajímalo mě jestli kdyby někdy byl ten test pozitivní a zjistilo se to v těhotenském testu Dey 7 po 6-7 dnech po oplodnění jestli se s tím nechá něco dělat?. Je jí 16 a mě 17.Prosím můžete mi odpovědět?Nashledanou

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud by byl těhotenský test pozitivní, je nutné, aby Vaše přítelkyně co nejdříve (nejpozději hned druhý den po styku) šla ke gynekologovi. Pozitivní těhotenský test totiž znamená těhotenství. Sice se občas v literatuře popisuje, že někdy je test pozitivní falešně, ale nevsázejte na to. Je ještě třeba ověřit ho testem z krve (provede gynekolog) a provést gynekologické vyšetření a pokud je dívka skutečně těhotná, nedá se již dělat nic jiného, než buď děťátko donosit, nebo jít na potrat (ten je možno provést do 12.týdne od otěhotnění, pak už ne). Proto Vám v první řadě doporučuji, abyste se, pokud děťátko neplánujete (vzhledem k věku asi ne), rozhodli pro bezpečnější metodu antikoncepce, než je kondom, který může sklouznout nebo prasknout. Jedná se o hormonální antikoncepci (pilulky; hormonální antikoncepce je nespolehlivější metodou) - po vyšetření je Vaší dívce může předepsat gynekolog.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: