Těhotenství

Dobrý den, je mi 16 a beru antikoncepci jeanine už asi dva roky vždy večer. V sobotu a neděli jsem si ji zapoměla vzít, dva prášky jsem spolkla v pondělí večer a pondělní prášek v úterý ráno. Odpoledne jsem spala se svým přítelem. Do konce platíčka mi zbývali dva prášky. Ve čtvrtek jsem je dobrala a spala jsem s přítelem i v pátek a v neděli kdy to mívám normálně dostat. Bojím se že jsem těhotná. Dívala jsem se i na příznaky na internet a některé mám: náladovost a plačtivost, bolesti hlavy, občas křeče a píchání v břiše, motání hlavy, zvýšenou teplotu. Ale zase na druhou stranu beru pátý den antibiotika na zánět ledvin a mívám i horečky. Nikdy jsem si je takhle nezapoměla vzít. Někde píšou že před menstruací je sex bezpečný, navíc když beru antikoncepci, ale nejsem si vůbec jistá vzhledem k tomu co jsem vám psala. Je možné že jsem těhotá nebo se zbytečně bojím, protože to můžou dělat ty antibiotika? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

V tomto případě je těhotenství možné, za prvné jste nebrala tablety jak je potřebné a za druhé antibiotika snižují účinek antikoncepce Měla by jste si udělat těhotenský test příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: