Těhotenství

Dobrý den. Poslední MS 16.1.2012. Poslední pohl styk 28.1.2012. V pondělí 20.2. HCG 102 na vag. UZ žádný nález. Ve čt. 24. 2. vyšší E, náznak nelem. dutinky. v oblasti pravých adnex anechogenita 12mm. palp. AVF lehce zv. adnexa i při hloubkové palp. bolestivá nejsou. Nelze vyloučit GEU. A nyní můj dotaz: Dočetla jsem se, že HCG vzrusta za 48 hod dvojnásobně a na ultrazvuku je patrný ges. váček až od hladiny 800. Pokud jsem měla v pondělí hladinu 102 a ve čtvrtek ultrazvuk, kde byla jen nelemovana dutinka a zadna VT, napadlo mě, že je ještě moc brzy na to, aby ultrazvuk těhotenství odhalil. Velice si miminko přejeme a zmínka o mimoděložním těhotenství mě nenechává klidnou. Pane doktore, co myslíte?Je možné, že je miminko ještě hodně malinké a ultrazvuku se dost dobře schovává? Děkuji za odpověď. Jitka

Odpověď odborníka:

V první řadě,je li vysloveno podezření,že by se mohlo jednat o mimoděložní těhoteství je nutno jej na 100 procet buď potvrdit nebo vyvrátit,je to život ohrožující stav, je potřeba další pečlivá kontrola příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: