Těhotenství

Dobrý den, pravděpodobně jsem těhotná, soudím podle těhotenských testů, které jsem si udělala zhruba před třemi týdny, všechny testy byly pozitivní, poslední menstruaci jsem měla 30.1. - 5.2., nemám žádné potíže, běžné příznaky, novolnost, větší prsa. Navštívila jsem gynekoložku, která mi 2 krát odebrala krev, testy na HCG byly se zvýšenými hodnotami, ale bohužel stanovila dutinku bez embrya, dnes jsem byla po druhé po týdnu na ultrazvuku, beze změn, dutinka bez embrya, co mě tedy čeká dál?Jak dlouho se čeká a pokud by byla i nadále dutinka bez embrya, jak se to řeší?Nemám žádné problémy, nekrvácím, nešpiním, žádné bolesti, jen strach, jak to dopadne, děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní doktorka Vás určitě pozvala na kontrolní ultrazvuk. Pokud i další ultrazvuk neprokáže embryo v těhotenském váčku, potvrdí se tím diagnoza anembryomoly. Značí to nekompletní těhotenství, při kterém nedochází k vývoji plodu. V takovém případě Vás paní doktorka odešle na revizi dutiny děložní.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Články: Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Lidé trpící křečovými...
Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Články: Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Možná jste o nich zatím moc...
Gastroskopie
Články: Gastroskopie
Gastroskopie nebo jinak...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Mikrobiologické vyšetření
Články: Mikrobiologické vyšetření
Mikrobiologické vyšetření...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: