Těhotenství

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o posouzení dle Vašich zkušeností. Já 22 let, bez gynekologických obtíží, přítel 30 let zdravý. Poslední MS byla 25.8.2012 asi do 30.8.2012. Cyklus mám dlouhý 34 dní. Očekávané datum další MS tedy 28.9.2012, nedorazila. 29.9. jsem si udělala test, byl negativní. V pondělí, tedy 4. den zpoždění, jsem navštívila gynekološku, na UZ nebylo nic vidět, jen hodně zvýšená sliznice, po odebrání krve byl výsledek 18, pozvala si mě tedy na další odběr ve středu 3.10., mezitím jsem si udělala další test z ranní moče, vyšel pozitivní, taktéž i další z večerní moče. Výsledek ve středu byl 23. Dále si mě paní doktorka pozvala na toto pondělí. Beru utrogestan. Necítím se sice 100% jako dřív, ale nemám žádné bolesti, ani nešpiním, nekrvácím. Mám nateklá prsa, nafouknuté bříško, občas "žaludek v krku".. Názor paní doktorky je takový, že mám každým dnem čekat na odkrvácení plodu, podle tabulek mám mít hodnoty takové a takové a jsem v takovém týdnu- bez debat. S takovou " podporou" na předurčení paní doktorky vyloženě čekám. Zasla jsem tedy k panu doktorovi, ke kterému jsem docházela dřív, po UZ opět jen zvýšená sliznice, začal sám od sebe počítat s tím, že bych mohla otěhotnět těsně před očekávanou MS, odebral krev a nyní čekám na verdikt. Ze zoufalství a touhy s přítelem po dítěti, prosím o Vaše zvážení a předem mockrát děkuji. Maki

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzestup HCG je opravdu malý, dalo by se očekávat, že těhotenství se nebude dále vyvíjet. S jistotou to lze však tvrdit až po vyšetření, tedy vyčkejte na další výsledky.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x