Těhotenství po pásovém oparu.

Dobrý den, mám takový dotaz, jsem cca 14 dní po vyléčeném pásovém oparu, měla jsem nasazený zoravix a stále beru B forte.Byla jsem u svého gynekologa ,který mi plánované těhotenství poradil až od ledna, ale bohužel, nebo bohudík, zjistila jsem zpoždění a zadařilo se.Chtěla jsem se zeptat co teď dělat, mám jít k praktickému lékaři na kontrolu krve?mám obavy aby miminko bylo zdravé.Prosím o radu co dělat. Předem moc děkuji Lenka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z dotazu jsem úplně nepochopila zda-li jste měla pásový opar a užívala Zovirax v době možného těhotenství, nebo -zda-li jste otěhotněla až po léčbě. Pokud jste již v době otěhotnění neužívala Zovirax, a otěhotněla jste až po proběhlé infekci, tak bych se neobávala poškození plodu. Pokud jste otěhotněla při léčbě a tedy i při probíhající infekci, tak bych rizikovost léčby a probíhající infekce na možnost poškození plodu konzultovala v genetické poradně, doporučení by Vám měl dát Váš gynekolog nebo praktický lékař.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Kdy se pacient s Bechtěrevovou chorobou může těšit do lázní?
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolesti hlavy rozhodně...
S odhalením příčiny dýchacích potíží pomůže alergolog i plicní lékař
Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Články: Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Kojící matky mohou významně...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: