Tehotna?

Dobrý den, brala jsem HA,po vysazení jsem dosala menstruaci normálně, ale při očekávání další menstruace se nedostavila, dnes už mám zpoždění 3 týdny ale těhotenský test je negativní,můžu býž těhotná nebo je to spojené s vysazením antikoncepce?? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po vysazení dlouhodobě užívané hormonální antikoncepce může dojít k prodloužení menstruačního cyklu, akceptovat lze až 2 měsíce, poté byste měla navštívit gynekologa. Menstruaci lze injekčně vyvolat i dříve než po zmíněných 2 měsících. Těhotná být tedy nemusíte, doporučuji však pro jistotu těhotenský test zopakovat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: