Tekutina v levem varleti

Dobry den jsem druhy den po operaci oboustrane triselne kyly a zjistil sem ze v levem nebou obou varletech mam nejakou tekutinu. Leve varle se mi zda i vetsi. Chtel jsem se zeptat jestli je to po mem zakroku normalni a odezni to samo nebo se jedna a hydokelu? Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Lehký otok varlete je po operaci kýly zvláště klasickou cestou poměrně častý a není významný. Kontrola je určitě bez odkladu na místě, je třeba vyloučit případné omezení zásobení verlete tepennou a odvod žilní krve, může dojit ke stištění přívodných cév nebo jejich otočení. V tom případě by životnost varlete mohla být ohrožena. Vyhledejte svého chirurga ke kontrole.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: