Tiky v očích, nespavost

Dobrý den je mi 21 let a trpím schizofrenií a mám ještě k tomu epilepsii a dřív jsem byl závislí na alkoholu diagnoza sekundární závislost na alkoholu nyní nepiji 2 roky.Léky beru Trittico AC 150 2x150mg večer a risperdal 2mg ráno a 2mg večer a z neurologie na epilepsii mám Convulex který beru 500mg ráno a 300mg večer a mám to zároveň na urovnání nálady. Ale mám takový problém začali se mi dělat tiky v očích trhám rukama a mám záškuby v jazyku doktorka mi doporučila hořčík a Vitamín C a nepomohl ještě před měsícem jsem trpěl nespavostí ale to se zvýšilo Trittico ze 150 mg večer na 2x150mg večer a spím a k tomu mám ještě vysoký puls 107 tepů za minutu a v práci se mi dělá špatně. Nemohl by to být nějaký relaps nebo nějaká jiná nemoc? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,Martine, k Vašim potížím. V prvním kroku bych zkontrolovala hladiny valproátu v krvi, zda máte hladinu léku v terapeutickém rozmezí. Pokud je to v pořádku, doporučovala bych lék Akineton 1 tbl. ráno a 1/2 tbl. v poledne nebo lék Rivotril 0,5mg 1/2 tbl. dvakrát denně k odeznění tiků. Pokud by hladina valproátu byla nedostatečná, zvýšila bych Convulex na 500mg dvakrát denně. Další alternativou by byl lék atenolol 25mg 1/2 tbl. ráno, který by měl i pozitivně ovlivnit zvýšený puls. V každém případě se poraďte se svým psychiatrem.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x