Tinnitus

Mám asi dva roky tinnitus po akustickém tramu, ale v takové formě, že se dá říci, že jsem si zvykl a nijak mi nevadí, většinou v podstatě o něm nevím skoro vůbec a jedná se spíš jen o šum. Takže mi to nijak zvlášť naštěstí život neovlivňuje. Občas ale když jsem u hlasité hudby či tak, tak se to zhorší, a pak třeba den dva trvá než je to opět v normálu. A dotaz, mám letět asi 12 hodin letadlem, což je dost dlouhá doba a za celé dva roky jsem si v podstatě nedával sluchátka na uši. Abych si to nijak nezhoršil. Co si o tom myslíte. U sluchátkách uzavřených (tedy není slyšet okolní zvuk, ten je utlumený a to umožňuje, že nemusíte dávat zvuk tak na hlas, nejsou dány až do bubínku, ale jedná se o klasické kolečkové sluchátka), když si je dám opravdu potichu, je to na sluch (tedy již lehce poškozený sluch tinnitem) horší než např. např. hlasitá hudba (ale hudba, která zase není dána tak blízko uchu). Mám i speciální protihlukové sluchátka, které ořezávají nadměrnou hlasitost pro uši, které bych si ještě mohl dát zároveň i se sluchátky.

Odpověď odborníka:

Protože se ve sluchátkách nevyznám, nemohu Vám dobře poradit. Můžete se obrátit na ORL lékaře, který Vám poradí, zda ano a jaká sluchátka použít. Jak píšete, hlasitá hudba zhoršuje sluch. Nemyslím, že by za tak krátkou dobu, tedy po dobu letu, došlo k trvalému zhoršení ani sluchu, ani tinnitu. Určitě ne, pokud budete poslouchat např. hudbu potichu. Spíš záleží na tom, co budete poslouchat.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x