Tlačí v krku a další problémy

Dobrý večer,připadám si divná že mi pořád něco je.Už 6 den mám hodně nepříjemný tlak v krku v oblasti ohryzku.Spíše bych to popsala že mě na trubici něco tlačí.Ze začátku jsem neměla problém s jídlem, teď cítím že potrava dře o trubici.Projde, možná to trvá díl než normalně ale dost bře.Stejný problém je i s pitím.Včera odpoledne jsem měla velkou nevolnost vyvolanou tlakem v krku.Silné nadímání na zvracení.Nezvracena jsem.Nadímání na zvracení mám už delší dobu.Vadí mi pachy(přijemné i nepříjemné).Objevuje se po jídle i před jídlem.Těhotná nejsem!Všimla jsem si že se možná nevolnost odjevuje když se nevyspím ale to je problém protože musím spát přes 12hod a více a stejně jsem pořád unavená.Unavou trpím asi 6let.Nikdy jsem to lékařsky neřešila.Poslední rok dost silná.No,a po nevolnostech večer se objevily bolesti jako při chřipce.Bolesti svalů a kloubů,bolest hlavy,čela,lícních kostí,čelisti,očí,zubů a zvenku citlivý a bolestivý krk.Jako by zhoršení zraku.Jako bych se dívala přes vodu.Musela jsem silné mrkat aby to po nějakém mrknutí přeslo.Taky přeslo ale po dalším zase zastřené vidění.Po probuzení (dnes) bolesti už nebyly jen tlak v krku pořád je a pořád dře jídlo.Mám od 13let Gilbertův syndrom jako bratr,lečená na Gynekologii na konpitidy a inf.Ureaplasma sp.Nasazeny antib.Doxybene-nezabraly další Dalacin C tablety a mast.Dobrány před 14dny.Odjednána na kultivační odběry.Beru HA TriRegol-nepravidelná menstruace.Pořád špiním nebo menses přijde o týden nebo 14dní dřív.Mám brát HA ve stejnou hodinu-zatím žádná změna.Babička umřela na rakovinu dělohy,mamka-odebraná děloha kvůli mionu velikosti pomeranče,léčená na sníženou funkci štítné žlázy.Já se cítím psychicky velmi v pohodě jen mám popsané problémy.Je mi 20let,važím 44kg,meřím 160cm.Mohly by jste mi napsat s čím by moje problémy mohly souviset a na koho bych se mohla obrátit kromě obvodního lěkáře protože je z jineho města a je pro mě obtížné ho navštívit.Rodiný lékař z jiného města.Vedle domu poliklinika kde můžu zajít k případnému specialistovy ma můj problém.Předem moc děkuji za odpověd.Věra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Věro. Vaše probémy nejsou nijak specifické a mohou se týkat nejméně 3 oblastí v tělě. Navštivte určitě gastroenterologa, kvůli nadýmání i dlaším problémům, potíže s polykáním k němu také patří. Pokud by nezjistil žádné onemocnění, je na řadě podrobné vyšetření vaší imunity - imunologem nebo revmatologem, protože podle některých známek by mohlo jít i o tzv. sicca syndrom nebo Sjogrenův syndrom, který má autoimunitní podklad a dotýká se jak polykání tak očí. Kdyby ani tato vyšetření nic neprokázala, ještě by bylo vhodné vyšetřit štítnou žlázu, ale toto vyšetření by vám udělal i obvodní lékař, jde o testy z krve, na endokrinologii se většinou čeká mnoho měsíců a to není nutné. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: