Tlukot srdce,vyšetření

Dobrý den, paní doktorko nedávno 2x jendou po red-bulu a po druhé když bylo střašené dusno se mí rozbuselo srdce na 116 pulsu po EKG a konzulataci jsem dostal holtra na jeden den ktery ale asi nic nezjistil podle záznamu dostal jsem prasky ani nevím na co když mi vlastně nic není -nezjistili,, občas ted mam pocity uzkosti v krku sedím u pc a najednou jako kdybych nemohl dýchat.. kardiolog říkal at zprávu zanesu prak.lekar ale má dovolenou takže nevím kammají smerovat moje další kroky díky za odpoved v příloze zasílam zprávu v pžíloze díky

Odpověď odborníka:

Kamile,
podle přiložené zprávy nebyly při Vašem monitorování zaznamenány žádné závažné arytmie, pouze určitý sklon k tachykardii, tedy rychlejší srdeční akci - někteří jedinci to prostě tak mají. Nevím jaké jste dostal léky, ale pravděpodobně nějakou malou dávku tzv. betablokátoru, tedy léku, který srdeční frekvenci zpomaluje a omezuje pocity bušení srdce. Rychlou akci srdeční a nepříjemné pocity bušení srdce či úzkosti mohou vyvolávat i některé situace (stres, změny počasí) či jídlo nebo pití - kofeinové a energetické nápoje, alkohol, kouření. Pokud tyto nepříjemné pocity máte, měl byste tyto rizikové poživatiny omezit. Užívejte klidně předepsané léky a zajděte se zprávou za svým ošetřujícím lékaře po jeho dovolené. Pokud se i po lécích nebude cítit dobře, jistě Vašeho lékaře po dobu dovolené zastupuje některý kolega, který může léčbu upravit.

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: