Tonsilektomie plasmou

Dobrý den. Měla bych na Vás dotaz. Je mi 30 let a již 2 roky trpím opakovanými angínami (3x-4x do roka antibiotika), kdykoliv mandle zmačknu, vyteče bílý hnis, čepy mám hodně často, doktor ORL mi řekl, že mandle již neplní svou funkci a že vlastně trávím své tělo… Do toho mi začali gynekol. problémy. Chtěla jsem se zeptat na Vás názor vyndání krčních mandlí plasmou (cena 20 000 Kč)? Má smysl nebo mám raději jít na klasické odstranění? Již mám domluvený termín na plasmu, ale okolí mě děsí, že plasmou neodstraní ložisko, je to pravda? Nerada bych investovala takové peníze pro nic za nic. A pořád nevím, zda se „dobrovolně“ mandlí zbavovat…. Před operací jdu ještě na imunologii a alergologii, myslíte si, že může nastat varianta, že díky vyšetření na imunologii nebudu muset na zákrok? Děkuji za Vaši odpověď, Rajecová J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že v mandlích opakovaně proběhl zánět, není 100% jistota, že plasma odstraní vše potřebné, a co se výkonu týká, rozhodně bych počkala na imuno vyšetření, leckdy terapie imunity problém vyřeší. Také se lékař orientuje dle výsledků ASLO ( opak. přítomnost streptokoka v krvi) a dle výsledků výtěru, o nich se nezmiňujete.

MUDr. Karolína Dostálová
MUDr. Karolína Dostálová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL ambulance PP Hospitals, Nemocnice Brandýs nad Labem

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: