Totální endoprotéza

Dobrý den,pane doktore, manžel má bolesti/velké,pohybuje se jen s pomocí holí/ obou kolen a kyčlí.Jde v říjnu na TE pravé kyčle.Neví ale ,jak bude rehabilitovat,když se neudrží na kolenou.Neměla by být dříve operace kolenou? Děkuji,Mgr.R.Jetmarová

Odpověď odborníka:

Stav nemocného a zhodnocení předpokladu k rehabilitaci a další chůzi musí posoudit operatrér ortoped. Některá pracoviště dnes prováději aplikaci endoprotézy kooeno a kýčle najednou. Skutečné posouzení je třeba opravdu provést podle jednotlivého pacienta. Dobrá pohyblivost operanta je důležitým předpokladem dobrého pooperačního průběhu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: