Totální endoprotéza kolene

Dobrý den. Začátkem prosince mám jít na totální endoprotézu kolenního kloubu.mám nadváhu,sice se mně podařilo zhubnout 16kg,ale mám špatné cévy a bojím se zákroku. Pokud se uderým do nohy,třeba při pádu, tak dostanu zánět žil.Je mně 60let a dost mám bolesti,jsem denně na lékách na bolest,můžete mně poradit,jestli mám jít na operaci? Děkuji Milena

Odpověď odborníka:

Pokud jsou potíže, diagnoza - pokročilá artróza je zjištěna, věkově pro operaci jste vhodná, operace by se měla uskutečnit. Před operací se dělá podrobné vyšetření interní i laboratorní, které upřesní přípravu k operaci a tam může být zjištěno že operace není pro vás na místě. Tito pacienti nejsou ale nijak početní. Absolvujte domluvu se svým ortopedem a předoperační vyšetření internisty a anesteziologa.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Zubní náhrady, které nerozeznáte od vlastního zubu
Články: Zubní náhrady, které nerozeznáte od vlastního zubu
Příčin ztrát zubů je mnoho...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Afty, koutky, moučnivka, … Zkuste na tyto problémy jít s homeopatií!
Zdraví jater: každá sklenička se „podepíše“
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Články: Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Zajímá vás, proč se vaše...
Angina pectoris
Články: Angina pectoris
Angina pectoris je označení...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: