Toxoplazmosa

Dobrý den p.doktore.(těhotná)Mám dotaz dělala jsem hovězí maso a zavolala na mě dcera chtěla pomě věc,úplně jsem zapoměla že jsem si neumýt ruce a šla na wc a hned jsem se umyla celá,jaká je pravděpodobnost že se nakazím.stydím se,nikdy vživotě se nic takového nestalo,spíš jsem zastance hygieny.A ještě jednu otázku,před 18 lety mě lečily na toxop.davali mě léky a chodila na krev,když jsem byla přelečena na tuto nemoc,můžu mít protilatky a tím padem bych jí nemusela dostat a za jak dlouho se projeví přizdnaky.Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste nekonzumovala syrové maso (= pokud jste ho nejedla), buďte klidná. A i kdyby, maso zde prodávané prošlo veterinární kontrolou a chovy jsou také kontrolovány, takže riziko nákazy je velmi malé. Po prodělané toxoplazmóze máte protilátky, miminko by tedy žádná nová nákaza ohrozit neměla. Pro jistotu o kdysi těhotenstív, syrové maso, toxoplazmózaprodělané toxoplazmóze informujte svého gynekologa.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x