Třetí dítě po dvou císařích a hypotrofickém plodu

Dobrý den, chtěla bych znát Váš názor.Muj první porod skončil císařem pro srdeční ozvy plodu,narodil se zdravý kluk 3500g v roce 2010.V roce 2012 se narodila zdravá holčička 2800g.Problém byl poslední asi měsíc a půl v těhotenství, kdy mi zjistili mírný oligohydramnion a hypotrofii plodu, dopler a průtoky vyšly dobře a nakonec se také císařem narodila v 39tt, i když prý odpovídala 38tt zdravá malá,poporodní adaptace bez problémů, agpar skore samé 10.Přesto bych se chtěla zeptat, jestli by se to mohlo opakovat u třetího těhotenství?jaké mohou být příčiny tohoto neprospívání?Může to být způsobeno predchozími císaři?Je mi jasné, že třetí by bylo také císařem, protože to plánujeme tak do roka a pul otěhotnět po druhém císaři,snad to není moc brzy.Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Císařskými řezy to rozhodně není způsobeno a problémy z minulého těhotenství se v tomto projevit nemusí,není k tomu důvod. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x