Tříselná kýla

Dobrý den, před rokem jsem prodělal operaci tříselné kýly, po operaci bylo všechno v pořádku, ale pak s nepravidelným opakováním se vyskytly bolesti, které se dají přirovnat bolestem před operací. Vypozoroval jsem, že by to mohlo mít nějakou souvislost s vyprazdňováním. Při nepravidelném vyprazdňování nebo zácpě, začnu pociťovat tlak, který se potom rozvine v bolest v oblasti operované kýly. U lékaře jsem s tím ještě nebyl a bolest se vyskytuje nepravidelně ( 1x měsíčně, někdy se objeví i 2x do týdne, většina běžných analgetik nezabírá ). Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Neuvedl jste jaký typ operace jste prodělal zda laparoskopicky s aplikací síťky nebo zevním přístupem s delší operační ranou v třísle. Někdy se po operaci, ale i bez ní objevují t.zv. úžinové syndromy nervů, které k tříslu přicházejí. Každopádně břicho je třeba vyšetřit, prohlédnout, prohmatnout a případně provést i další vyšetření. Podle výsledku potom léčebná opetaření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x