Tromboflebitida

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na postup při zákroku - "vypuštění trombů". Lékař mi zjistil Tromboflebitidu s velkými uzlovitými tromby a vzhledem k mému těhotenství (nyní 23.tt) se rozhodl že mi za 6 týdnů vypustí tromby, které mám na vnitřní straně pr. lýtka. Mohly by vzniknout při porodu něaké závažnější komplikace? Před otěhotnění jsem měla jít na operaci s rozšířenými dolními žílami na obou nohách. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotenství a porod je obecně více zatíženo rizikem tromboflebitidy a hluboké žilní trombozy, ke které může vést mimo jiné i tromboflebitida. Proto se v těhotenství a během porodu přijímají taková opatření, které vedou ke snižování rizika vzniku těchto komplikací. Jinak při porodu mohou vzniknout různé závažné komplikace (krvácení, dušení apod.), co se týče žilních poruch, tak hlavně plicné embolie (..dušení, nedostatek kyslíku, náhlá smrt..), ale porodníci a personál celkově dělají vše pro to, aby k takovým komplikacím nedocházelo a když už (protože stoprocentně se tomu zabránit nedá, zvlášť v porodnictví ne), tak okamžitě vzniklé komplikace ošetřují a léčí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: