Trombofilie v těhotenství

Dobrý den. V březnu 2009 jsem prodělala masivní plicní embolii s akutním cor pulmonale, do 12/09 jsem byla na warfarinu,a posléze mi byly udělány odběry,a dle hodnot warfarin vysazen. Z vyšetření mi byl prokázán DNA_GP1a:heterozg,DNA_PAI1:4G/4G,DNA_1298:heterozg.závěr- trombofilní stav-polymorfismus PAI-1 homozygotní,mutace MTHFR heterozygotní. Mám za sebou dva spontální porody 1992,2001 kteté proběhly bez problémů. V září 2010 byl spontální abort ve 4 týdnu gravidity. Nyní jsem v 10 týdnu gravidity,od 6 týdne jsem aplikovala dle odběru anti Xa které bylo 0,4 fraxiparin 0,4 potom mi byla dávka zvýšena na 0,6.a minulý týden jsem měla už anti Xa 0,23. Je mi 41 let. CHtěla bych se zeptat jak závažné jsou pro mě mutace genu a mohou nějak negativně ovlivnit těhotenství a zda je dávka Fraxiparinu dostačujicí. Děkuji Ivana.

Odpověď odborníka:

Již jsem vám odpověděl,opravdu je nutná konzultace hematologa či internisty,který se touto problematikou zabývá a genetika příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: