Trvali pocit dusnosti.tlak na krku.divny pocity na hlave

Dobry den, tento rok v unoru mi zacali potize z dychanim, pamatuji si to presne, bylo to po jedny noci straveny v baru kde jsem to zrejme prepiskl z alkoholem a cigeretami ac jsem nekurak. Rano jsem se probudil a cele to zacalo.Prubeh byl takovi: nejdrive asi mesic jsem citil neprijemne tlaceni v hlave a pocit na omldleni, byl jsem na pohotovsti kde me zrengenovali v takovim tunelu, nasledne jsem zacal provadet nejake cviky na krcni pater po te to trvalo asi 2 tydny a problem zmizel ale hned ho vystridal pocit dusnosti a knedliku v krku i takovej pocit jako kdyby me nikdo priskrcoval, doktor mi provedl ekg vysetreni srdce a jsou to dva roky co jsem byl na spirometrii, vse ok i tlak.jsou dny kdy se citim dobre, byvaji dohromady 2 v tydnu ale ty ostatni dny citim takovej divnej pocit v krku kterej tak 3 denne vygraduje dusivim pocitem.Asi to bude ataka ? Ale takhle trvalim pocitem? Zas kdyz od toho mam 2 dny klid? Vetsinou taky riham neni to tak casty ale pomaha mi to mirnit pocit duseni.jeste jen dodam ze ziju pomerne klidnej zivot a uspesne se zivim podnikanim.uz dva mesice nechodim pit alkohol a snazim se zit zdrave.rad bych vedel jak se to jevi vam? A jak se to da resit nebo lecit a zda me to muze doopravdy zabit, pripadne jakou mate zkusenost z podobnymi pacienty .Rikam si ze nadeje umira posledni.predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byla vyloučena ložisková příčina pocitu knedlíku v krku, mohlo by se jednat o panickou ataku, pokud jsou stavy opakované, jistě by byla vhodná dlouhodobá léčba, aby se atakám zamezilo. Bolesti hlavy mohou s tím souviset, předpokládám, že vyšetření v tunelu bylo CT mozku, takž jiné, vážnější postižení mozku lze asi vyloučit. Bude tedy nejvhodnější, kontaktovat Vašeho praktického lékaře a dohodnout s ním další postup. Stran bolestí hlavy nezapomínejte na dostatečný přísun tekutin, podpůrně k redukcí bolestí hlavy a případně i spasmu v oblasti krku můžete sám zkusit magnesium, v dostatečné dávce, minimálně 2x500 mg denně.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: