Trvalý zánět močového měchýře

Dobrý den! Je mi 36 let asi před 1,5 rokem jsme se začali snažit o miminko a já jsem poprvé dostala „asi zánět močáků“, který se projevoval neustálým nutkáním močení, bolestí po močení a ve spodní části pohlaví (nemohla jsem ani chodit) a občasným pícháním v podbřišku, vytékala ze mě voda z velkou dávkou táhnoucího se hlenu. Byly mi nasazeny antibiotika Duomax, Biseptol, nezabraly a bohužel ani v moči nález nebyl. Byla jsem odeslána na gynekologii, kde mi našli Streptokoka, dostala jsem další antibiotika, ale bolesti neustaly ani po likvidaci Streptokoka. Zkoušela jsem brusinky, lichořeřišnici, wobenzym, vypila jsem spoustu vody apod. zabrala mi pouze medvědice, ale bohužel jen dočasně. Konečně jsem byl odeslána na urologii, kde mi z krve testovali Chlamýdie, opět byl nález negativní. Doslova jsem si vyžádala další antibiotika Azitromycin. Mírně zabrala, ale jen na chvilku. Zkusila jsem detoxikaci z firmy „Joalis“ a ta mi zabrala, jen částečně. Na bolesti v podbřišku a na neustále nutkání na močení mi zabraly jen velké dávky „ koloidního stříbra“ . Po půl roce jsem dávky snížila a zůstalo mi jen píchání v podbřišku, které se vždy v období menstruace zhoršilo (následovalo dlouhé špinění) a při ovulaci jsem začala mírně krvácet. Po dalších gynekologických vyšetřeních mě konečně poslali na cytoskopii a výsledek byl opět vše v pořádku, jen mírně zúžená trubice. Po 1,5 stálého zánětu jsem zkusila vysadit „koloidní stříbro“ a začala jsem používat vaginální vit. C a probiotické tampóny a vše bylo v pořádku kromě občasného píchání v podbřišku a slabého pálení po močení. Ale byla jsem šťastná, jen to! Za dva měsíce jsme se začali snažit o miminko a stálé nutkání na močení a bolest po močení je zpět a opět mi zabírá jen koloidní stříbro. Jsem už zoufalá, prosím Vás poradili byste mi, co by to mohlo být, příp. o jaké vyšetření si mám požádat. Za odpověď mockrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chápu, že Vás potíže velmi trápí, ale omlouvám se - bez znalosti ostatních údajů o Vašem zdravotním stavu a životosprávě (a zdravotním stavu partnera) Vám bohužel nemohu takto přes poradnu nic cílenějšího poradit. Je potřeba, abyste problém konsultovala s lékařem, který má k dispozici veškeré výsledky dosavadních vyšetření a zná průběh dosavadní léčby i ostatní detaily, které se Vašeho zdravotního stavu týkají (vzhledem k povaze problému by to měl být Váš praktický lékař, nebo Váš gynekolog). Pouze se znalostí těchto informací je možné dostatečně dobře zvážit, zda nebylo v dosavadním postupu něco opomenuto, jaká případná další vyšetření jsou potřebná a jaká by měla být léčba.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-15 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: